детокс със сокове

Есенен детокс със сокове

Есента е периодът, в който да помислим малко повече за себе си след активното лято. Може да изпитваш чувство на скука, летаргия, дори болки в тялото, проблеми със съня или така наречената есенна умора. Това е и най-доброто време да планираш сезонен есенен детокс, за да прочистиш тялото си и да подобриш състояние на имунната си система.

Защо точно есенен детокс?

През летния сезон много от нас се отдават на активности, късни разходки, пътувания, ваканции и като цяло много социални събития. В края на лятото може да се почувствате наистина изтощени. Меката есен е изключително подходяща да дадете малко почивка на себе си – както на ума, така и на тялото. ​Подготвили сме няколко идеи как да постигнеш именно това.

Ето и някои от позитивите на есенния детокс:

 1. Балансиране на нервната система
 2. Подобрява се цялостното състояние на тялото
 3. Подобрява се качеството на съня
 4. Подобрява се състоянието на имунната система
 5. По-добро състояние на кожата, косата и ноктите
 6. Може да помогне да се подобри изцяло начина на живот
 7. Повишава прилива на енергия в тялото

Есента предлага много възможности и разнообразие от плодове и зеленчуци. Използвай даровете на природата, за да пречистиш и подготвиш организма си за предстоящите студени дни. Свежестта и качеството в Kaufland ще ти помогнат в мисията за есенен детокс, а ние ще ти кажем някои от неговите тайни.

Есенни детокс рецепти за сокове

Един от начините за пречистване на организма и подсилване на имунната система е сокотерапията. Преди да започнете, трябва да се запознаете с ценни факти за изцеждането на сок. Прясно приготвените сокове трябва да се приемат веднага, за да бъде максимална ползата от тях. Те се окисляват бързо във въздуха и след по-малко от 5 минути започват да губят своята ефикасност върху организма. Винаги трябва да избираш сочни и добре узрели плодове. След като изпиеш сока, изплакни устата с вода на стайна температура.

Плодовите сокове имат по-добър детокс ефект, отколкото зеленчуковите. За по-добър ефект от есенното пречистване на тялото ти предлагаме:

 1. През целият ден пий сокове, като може да експериментираш с различни комбинации.
 2. Соковете от плодове може да приготвиш само от един вид, но от зеленчуци се препоръчва микс.
 3. Соковете се приемат на всеки 2 часа – от 8 сутринта до 8 вечерта.
 4. Всяка доза сок да не превишава 300 мл.

Есенни детокс рецепти за сок

Ако искаш да се фокусираш над това да подобриш своя имунитет, трябва да имаш предвид, че менюто трябва да бъде разноцветно като дъга. Ето и някои от любимите ни рецепти за сокове, които ще запазят замразените плодове за зимния сезон.

 1. За тази рецепта ще са ни необходими 1 краставица, 2 моркова, 5 стръка целина и джинджифил. Морковите са основната звезда на сцената – като вкус и цвят. Богати на витамин А и антиоксиданти. Целината е чудесен източник на антиоксиданти, както и краставицата.
 2. Ябълковият сок е истинска класика. Не е необходимо дори да споменаваме колко са полезни тези плодове. А тук не е нужно да добавиш и друго.
 3. 5 моркова, връзка магданоз и два лимона. Може и да ти звучи странно, но комбинацията е изключително свежа.

Есенният детокс е полезен за твоето тяло и ще ти помогне да го предпазиш от множеството настинки и грипове, които са съпътстващи студените месеци. Свежите плодове и зеленчуци е добре да се превърна в част от ежедневното ти меню, за да бъде изпълнено с витамини, минерали и фибри.


Публикувана

в

Етикети: