Съвети при пътуване

Единствените съвети, които са ви нужни при пътуване

В интернет и особено в социалните мрежи ще намерите хиляди съвети свързани с пътуването ви в дадена държава или дестинация. Но голяма част от тях са толкова банални от типа „Не яжте храна от улицата“, „Не ходете сами“, дори и „Не ходете там“. Но такива съвети често са базирани на лош опит, или дори са давани без никакъв конкретен опит от даващия съвет.

За това е по-добре да се съобразите спрямо най-базовите, но и доказали се при хиляди пътувания съвети. А те общо взето са групирани в 4 категории, които сме обобщили за вас:

Опаковайте си багажа разумно

Преди пътуване най-важното е да проверите документите си дали са в срок и дали не изтичат скоро. Не искате още на летището да приключите с приключението, защото паспортът ви е изтекъл. Подгответе всичките необходими документи за вашето пътуване, пакетирайте ги добре – може да използвате специални водоустойчиви пакети за документи и ги дръжте винаги да са ви под ръка.

Що се отнася до багажа ви е добре да избягвате носенето на прекалено много неща с вас. Принципа е да пътувате леко, все пак съобразено с климатичните условия и цените на вещите в държавата, в която отивате. Зависи и от начина ви на пътуване и къде ще преспивате – дали ще спите в хижи, в хостели или хотели. Или ще сте изцяло независими с преспиване на палатки.

Спестете пари

Знаете ли че при запазването на полет най-добрите цени са около 5 седмици преди датата на пътуване? Но това не важи за полети по време на празници – тогава колкото по-рано запазите билети, толкова по-добре, а и не винаги има евтини билети около празниците. Понякога дори са в пъти по-скъпи от билетите през другото време.

Също е важно преди да започнете да харчите пари, да определите реалистично вашият бюджет спрямо дестинацията, която искате да посетите. Няма как да направите бюджетна екскурзия и да посетите скъпарски градове като Лондон, Париж или Монако.

Пазете си здравето

Болестите дебнат отвсякъде, а е още по-трудно когато пътувате с деца. Проверете предварително какви опасности може да ви сполетят там където сте решили да отидете. Ако трябва си направете ваксинации и задължително туристическа застраховка включваща и медицински разходи – това ще ви спести много главоболия, ако нещо ви се случи по време на пътуването.

Насладете се на всяка минута

За да си прекарате незабравимо е нужно и атмосферните условия да са с вас. Затова е нужно пак проучване на времето подходящо за желаната от вас дестинация. Примерно дестинациите, които са подходящи през Декември може да са неподходящи през Април. Но атмосферните условия са променливи и никога няма гаранция какво ще е времето по време на вашата почивка. Но дори и в лошо време не се депресирайте, ами посрещнете всичко с оптимизъм и усмивка – насладете са на всяка минута от вашата почивка.

Подходящи идеи и оферти за екскурзии и почивки може да намерите в нашият сайт Промо Почивки.


Публикувана

в