хартиени торбички

Един нов поглед към торбичките

Когато найлоновите торбички са били въведени на пазара преди около 30 години, предназначението им е било най-вече за хранителни продукти. Те са били изтъквани като отлични, дългосрочни и евтини. Те са се пласирали толкова добре, че стотици милиарди се използват всяка година. Оттук се създава и съвременна заплаха – често ги намираме, изхвърлени сред дървета, заседнали в канализацията или носещи се по реки, морета и океани.

Изправени пред нарастващия бич, много страни или отделни градове налагат пълна забрана или данъчно облагане за използването на найлонови торбички. Преди време дори официално от ООН призоваха за отпадането на употребата им в целия свят. Макар че на много места продължават да се използват, безспорно вредите от тях са множество.

На тяхно място все по-активно навлизат хартиените торбички. Използват се за какво ли не – при покупки на хранителни продукти, за опаковане на подаръци, изработват се и такива, с рекламна цел, което безспорно е страхотна и доста успешна стратегия.

Хартиените торбички от Елит трейд инженеринг убедително набират популярност. Нещата са доста сериозни, когато става дума за опазването на планетата. Има все повече доказателства, че производството, използването и унищожаването на найлонови торбички много натоварва и вреди на природните ресурси, а хартиените торби са далеч по-щадящи и безвредни.

И друга важна и голяма разлика. Найлоновите торбички се рециклират прекалено рядко, а хартиените са значително по-удобни за рециклирани. Доказателствата в полза на хартиените торбички стават все по-многобройни и по-убедителни, затова популярността им непрестанно расте.

Въпросът хартия или пластмаса е много обсъждан и обмислян. С натрупването на изследвания и аргументи привържениците на найлоновите торбички не спират да намаляват. От този избор до голяма степен зависи бъдещето и по-конкретно – екологичното опазване на планетата.

Всички проучвания са съгласни, че ползването на хартиени торбички е най-благоприятен за околната среда. Според тях хартиените торбички се ползват средно по шест пъти, а многократната употреба и устойчивостта е друго тяхно безспорно предимство.

Това, че са толкова устойчиви, ги прави подходящи не само за пазаруване, но и за използване за други цели. Предпочитани са за поднасяне на подаръци. Хартията дава възможност за много различна декорация, така че при всеки повод ще откриете най-добре прилягащата хартиена торбичка.

Рекламните торбички от хартия са блестящо решение. Те са оригинален начин ваш продукт или послание да достигне до много хора по един по-нестандартен начин. Струва си да изберете именно този подход, защото все още не е комерсиализиран, затова неминуемо ще впечатли по-силно от традиционните реклами.

Ако се насочите към използването на хартиени торбички, това ще осигури удобство за вас и безопасност за околната среда.


Публикувана

в

Етикети: