декориране на хола

Декориране на хол

Много важна стая във всеки апартамент е холът, където вечер се събира цялото семейство. Истинско изкувство е да се извърши услугата декориране на хол, много клиенти искат предварителен проект за целият апартамент и за хола. От друга страна, холът е лицето на апартамента и неговите собственици, защото тук гостите ни се забавляват. Ето защо холът трябва да бъде удобен и уютен, стилен, „топъл“ и „гостоприемен“.
Така че, помислете за възможностите за декориране на стените, тавана и пода на хола.
В днешно време има огромен избор от материали за декорация на стени, които ще ви помогнат да създадете уникален и желан дизайн.

Декоративно покритие за стени

Ако и вие имате нужда от повече информация или искате да шпакловате, боядисате или декорирате вашият хол, можете да видите нашите услуги и майстори за вашия дом.

· Тапет. Хартиените тапети отдавна не се използват като основно декоративно покритие за стени. Те бяха заменени от много видове модерни покрития за тапети, които не отстъпват на другите видове покрития. За да добавите лукс и изтънченост, най-добре е да използвате тапети от плат (тефлонов слой ги предпазва от влага и прегаряне, а прахосмукачката ще ви помогне да се справите с праха).

Оригинален хол ще се получи при използване на течни и стъклени тапети с 3D ефект. Също интересно решение ще бъде винил, нетъкан текстил или фототапет.

· Красиво интериорно решение за декориране на стени в хола е декоративна мазилка и изкуствен камък. Мазилката е оптимален и универсален довършителен материал. С негова помощ можете да добавите обем или изображение, а с помощта на камък можете да изберете всяка част от хола. Каменна декорация, например стени с телевизор или камина, привлича погледите.

· Гипсокартон. Често се използва за създаване на равна повърхност преди боядисване или тапетиране. Може да се използва за направа на арки, колони и много други.

· Къщите често имат дървен стил. В този случай дървените панели се използват за декорация на стени, както от обикновено дърво, така и от дървета от скъпи видове.

Таванните покрития също са разнообразни:

· Боядисване. Огромен избор от цветове, минимални загуби на време, възможност за спестяване на пари чрез боядисване на тавана сами. Този вид покритие няма да отнеме височината на помещението, но всички повърхностни недостатъци ще бъдат видими, ако не се подготви предварително. Използвайки матова боя, можете да „леко“ скриете неравностите.

· Варосване. Не много популярен сега, най-достъпният, прост и най-евтиният вид декорация.

· Тапет. Можете да изберете за всеки вкус и за всеки интериор. Недостатъкът на този вид покритие е крехкостта.

Декориране на хол

· Полистиролни плочки. Избираме всяка плочка с всякакъв цвят и шарка и я залепваме към тавана.

· Опънат таван. Лъскав и матов, от филм и плат. Избирайки лъскав таван, можете да „увеличите“ хола, като отразите стаята. Този тип таванно покритие ви позволява да създавате структури на много нива за всеки вкус. Опънатите тавани обаче ще отнемат височината на вашата стая.

· Гипсокартонът и идеално плоските многостепенни конструкции остават популярни.

· Интересно решение би било използването на мазилка. Можете да получите както релефни, така и напълно гладки повърхности.

· Много смела дизайнерска иновация – огледални тавани. Подходящ за почти всеки интериор, но изисква внимателна и редовна поддръжка

· Можете да добавите жар под формата на шарка на тавана с помощта на мазилка.

· Дръзко и нестандартно решение – таван от плат. Разбира се, като изберете плат от всякакъв цвят и текстура, можете да добавите ориенталски нотки към интериора на вашата всекидневна, но не забравяйте за напускането.


Публикувана

в

Етикети: