BMW добавя кабриолет в осмата си серия

BMW серия 8 серия получава ново попълнение – кабриолет, който се очаква да бъде пуснат в Европа и САЩ през март 2019.

Уникалният кабриолет ще се предлага в два варианта в Европа – M850i ​​xDrive, който се задвижва от нова версия на мощния 4.4-литровият V-8 двигател на BMW TwinPower Turbo, който генерира 523 к.с. и може да се движи от 0 до 100 км / за 3.9 секунди. Дизеловият двигател, 840d xDrive, използва по-малкия агрегат V6, за да направи 320 конски сили и може да ускори до 100 км/ч за 5,2 секунди. Новата алуминиева сплав осигурява по-силен двигателен блок, казват от автомобилния производител BMW. За перфектната им работа ще се използват премиум моторни масла.

Осма серия кабриолет носи визуални знаци, които подчертават мощността под капака. Предната част на автомобила е с големи вентилационни отвори, а отличителната решетка на BMW има шестоъгълен контур, който се разширява надолу.

По-рано тази есен, BMW отново въведе осма серия купе, първият нов модел от две десетилетия насам. Идеята е да поемат конкуренцията от модерните купета и кабриолети на Mercedes-Benz, каза Сам Фиорани, вицепрезидент на AutoForecast Solutions.

8 серия кабриолетите се предлагат със серия от сензори и умни технологии, които подпомагат шофирането.

Системата, която дебютира тази година в преработения кросоувър BMW X5, използва оптична камера в кабината, за да отговори на критично предизвикателство с полуавтоматизирани системи за задвижване – като гарантира, че шофьорите обръщат внимание на пътя. Фотоапаратът, монтиран в инструменталната кутия, проверява дали очите на водача са отворени и са обърнати към пътя. Камерата не записва в кабината, подчертават от BMW.

Оптичният контролер на скоростната кутия Steptronic Sport се свързва с навигационната система на автомобила, което му позволява да вземе под внимание планирания маршрут.

Данните за навигацията се използват за сваляне на предавките по-рано, например, когато се приближавате до кръстовище, за да използвате спирачната сила на двигателя, за да намалите скоростта колата. По същия начин интелигентният контролер е в състояние да избегне ненужното превключване на предавките между два ъгъла, които следват бързо, за да може да се движи по-бързо.

M850i ​​xDrive Convertible идва стандартно със серия от функции за безопасност, предупреждение за излизане от лентата, предупреждение за заден сблъсък и система, която сигнализира на водача, ако бъдат открити велосипедисти. Също стандартен е head-up дисплея.

Незадължително автомобилно оборудване е система за нощно виждане, която предава изображение в реално време, показващо хора, големи животни и други предмети, излъчващи топлина. Всички открити обекти се осветяват чрез функцията за осветяване на фаровете.

Нямаме търпение да видим новото BMW 8 кабриолет и по българските улици.


Публикувана

в

Етикети: