Активен живот

Активен здравословен начин на живот ActivSport

В днешно време здравословният начин на живот набира все по-голяма популярност. Напоследък хората най-накрая разбраха какво прави човек и какъвто и пост да заема, здравето е най-ценното богатство в живота ни.

Хората започнаха да се грижат за здравето си. Сега всички разбират, че здравословното хранене е важно. Дори развиващите се страни започнаха да приемат ГМО, оцветители и неестествени добавки с повишено внимание. Сега купуват само органични и здравословни храни, ядат повече плодове и зеленчуци и спортуват и поддържат форма.

Спортът е важен и като качеството на храната. Спортът е активен подход към живота и желание за подобряване на тялото. Не става въпрос само за фитнес зали и професионални спортове. Алтернатива на всяко упражнение може да бъде танци, ходене и джогинг на открито, йога.

Защо активният здравословен начин на живот е толкова важен?

Активният здравословен начин на живот е ценен ресурс за намаляване на заболеваемостта и въздействието на здравословни проблеми, за възстановяване, за преодоляване на стреса в живота и за подобряване на качеството на живот. Има все повече научни доказателства, които показват, че начинът ни на живот играе огромна роля за това колко сме здрави. От това, което ядем и пием, каква физическа активност, независимо дали пушим или приемаме алкохол, всичко ще повлияе на здравето ни не само по отношение на продължителността на живота.

Компоненти На Активен Здравословен Начин На Живот

Здравословно Хранене

Правилното хранене е необходимо, за да се води активен здравословен начин на живот. Вашето тяло изисква балансирано хранене всеки ден за поддържане на достатъчно витамини, хранителни вещества и минерали, необходими за поддържане на здраво тяло.

Активен Начин На Живот

Ще трябва да включите фитнеса като част от живота си. Физическата активност поддържа здравословното ви тегло, помага ви да спите по-добре през нощта, предотвратява инфаркти и инсулти и други здравословни проблеми и като цяло удължава живота ви.

Управление На Стреса

Емоционалният стрес играе важна роля при много заболявания, както пряко, така и косвено. Хората също са по-склонни да пушат, преяждат, пият твърде много, работят усилено, спорят с другите и т.н., когато се чувстват стресирани. Така че управлението на стреса е важна част от новия ви Начин на живот, както и медитация и релаксация техниките наистина са ключова част от активния здравословен начин на живот.

Сприятелявайте се със себе си

Да обичаш себе си е ключът към здравословния, щастлив начин на живот. Самочувствието е важно, защото чувството за доброта може да повлияе на начина на живот.

Мотивиране На Ума И Тялото Ви

Програмирайте ума си за пълен успех. Разработете завладяващо бъдеще, което ви вълнува и вдъхновява, и се съсредоточете върху него.

Жизнен Баланс

Ако искате да се придържате към активен здравословен начин на живот трябва да предприемете стъпки, за да осигурите определено ниво на баланс … духовно, физическо, емоционално, социално, умствено и материално. Трябва да балансирате работата и семейството и всички останали области от живота си. Всички ключови области от нашия живот се пресичат и преплитат, влияейки една върху друга.

Какво е активен здравословен начин на живот?

Здравословният начин на живот не е само диета и упражнения. Днес ще разгледаме компонентите на воденето на здравословен начин на живот и колко е важно да водим балансиран живот.

Здравият човек не пуши, яде балансирана здравословна диета, мисли позитивно, чувства се спокоен, спортува редовно, има добри отношения и се възползва от добрия баланс на живота.

Световната здравна организация през 1946 г. определя здравето като „пълно психическо състояние, физическо и социално благополучие – това не е просто отсъствие на болести“

Уикипедия: определя начина на живот като начин на живот на човек. Това включва модели на социално отношение, консумация, забавление и облекло. Начинът на живот обикновено отразява и нагласите, ценностите или мирогледа на индивида. Здравословният начин на живот обикновено се характеризира като“ балансиран живот“, в който човек прави“мъдър избор“.

Вашето здраве зависи от това, което правите през целия ден, всеки ден. Здравословният начин на живот е абсолютно необходим. Ето едно истинско просто решение – бавно го подобрявайте стъпка по стъпка. Ако правите една нова здравна стъпка на всеки два месеца, например, след две до три години ще бъдете сред най-здравите десет процента от хората в света.

Активно дълголетие

СЗО, определя здравето като състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болести.

Активният здравословен начин на живот се състои от:

 • Хранене;
 • Физическа активност;
 • Почивка, възстановяване, сън;
 • Емоционално Здраве;
 • Положителни мисли и гледни точки;
 • Управление на стреса;
 • Положителна Самооценка;
 • Любов, семейство;
 • Трябва да се смеете и да изпитате щастие;
 • Положителни отношения със себе си и другите.;
 • Духовно здраве;
 • Вътрешно Спокойствие;
 • Отвореност към творчеството;

Да бъдеш здрав е важно. Започнете здравословен живот сега. Активният здравословен начин на живот ще ви донесе щастие, здраве и мечтания живот.


Публикувана

в

Етикети: