7 занимания вкъщи

619
останете вкъщи

Какво да правим по време на карантина?- 7 варианта

избор на ССД с Modsbg.com

 Здравейте! Това е моята първа статия. Реших да е на актуална тема, за да ви бъда полезна. Сега прекарваме почти по цели дни вкъщи и съм сигурна, че повечето от вас се чудят какво занимание да си намерят. Сега ще споделя с вас всички неща, с които уплътнявам времето си вкъщи.

  1. Сега е перфектното време за всички онези неща, които сте искали да направите у дома, но сте нямали време.

В ежедневието си често бързаме и нямаме време да устроим дома си по начина, който искаме. Сега имаме доста свободно време. Замислете се за нещата, които желаете да промените в дома си като например смяна или просто разместване на мебелите, декорации, освежаване чрез поправяне на някои предмети и др.

  1. Тренировки в домашни условия.

Определено не съм най-подходящия човек, който да говори за тренировки, тъй като доста рядко имам мотивация за тях. Сякаш когато ми се отне възможността свободно да ходя на фитнес, тогава започнах да имам желание за това. Не бихте ли искали тялото ви да запази добрата си форма или да го подобрите по време на карантината, след която щом започнете да се виждате с близките и приятелите си, те да забелязват, че сте направили нещо повече за себе си от това да лежите просто. Отделяйте по-малко време всеки ден за да се раздвижвате добре и съответно да постигнете резултати, които винаги сте искали!

3. Освежаване на дома.

Сега е моментът да почистите и подредите всяко кътче от дома си. За повечето това не е много приятно занимание, но съм забелязала как когато всичко около мен е почистено и подредено имам повече мотивация да върша задачите си, а не просто да се излежавам по цели дни.

  1. Време за любимото ви хоби.

Ако имате хоби или просто нещо, което обичате да правите, сега имате достатъчно време за него. Може да доразвивате дарбите си или да изучавате нещо ново. Правете това, което ви носи усмивка и ви кара да се чувствате добре.

  1. Прекарвайте време с близките си.

Отделяте време на семейството си, защото така или иначе това ще е единствената ви компания за този период. Може да си разказвате истории, да разглеждате снимки или просто да си говорите и споделяте. Ако имате домашен любимец, прекарвайте поне по час на ден с него. Животните винаги се радват на присъствието ви, затова им обърнете малко внимание, защото когато се върнете на работа, те пак ще остават сами.

  1. Научи нещо ново!

Имаш достатъчно време да научиш и усвоиш нова дейност като например готвенето. Това е нещо, което винаги ще остане актуално, защото да можеш да готвиш е страхотно умение. Същност готвенето е доста занимателно и изисква време и постоянство, които може би нямате в натовареното си ежедневие. Друг вариант е шиенето. Все някой ден ще ви потрябва, а и бихте впечатлили околните, ако имате способността да шиете добре.

  1. Време за вас!

Често нямате време да се поглезите нали? Ами сега е момента да обърнете време на себе си и да се погрижите за вашата почивка. Като за начало може да използвате някои нови продукти за кожата и косата си например. Сега е и времето да гледате сериали и филми, на които сте искали да се насладите. Направете си списък дори, за да ви бъде по-лесно и просто си почивайте.