3 Навика, които трябва да развием

663
Пиете ли кафе?

Човек е създаден, за да се развива. Поне така пише във всяка една книга за самопомощ, която можете да срещнете в книжарниците. И интересното е, че в общи линии всяка една от тях говори основно за две неща – начин на мислене и развитие на навици.

избор на ССД с Modsbg.com

Е, днес няма да обсъждаме много начина на мислене, но ще си поговорим за няколко полезни навика, които е добре да развием. Те ще ни помогнат доста в живота, защото всеки един от тях по един или друг начин има директно влияние върху него. Искате ли да се запознаем с тях? Да започваме!

Навик №1: Чаша горещо кафе с подходяща книга за закуска

Често се спори, че кафето вреди не здравето, трябва да го избягваме и така нататък. Истината обаче е, че кафето може да бъде много зареждащо и с редица полезни свойства, ако си подбираме качествени продукти. Ако например свикнем да си приготвяме любимата напитка от кафе зърна всяка сутрин, със сигурност ще извлечем редица ползи.

Една от ползите е изостряне на ума, където идва и втората част на навика – четене. Когато пиете кафето си, докато четете (а имайте предвид, че отнема около 20 минути, преди напитката да започне да действа), вие подготвяте мозъка си да възприема информацията много по-добре. Това означава, че трябва да си подберете и точните книги, но това ще оставим на вас!

Навик №2: Ежедневни разходки

Много хора казват, че нямат време да се разхождат всеки ден, но дори 30 минути могат да окажат голямо въздействие върху тялото. Не само, че ще си подобрите физическата активност, но разходките помагат и на ума. Те стимулират тялото по уникален начин, защото в крайна сметка то трябва да бъде ползвано.

Лесен начин да вкарате разходка в ежедневието си, е ходенето на работа пеш. Е, за много хора това не е опция, но тук идва следващия момент – можете просто да паркирате колата си на някое спокойно място, което на 15 минути от офиса. Така ще имате със сигурност поне 30-тина минути време за разходка!

Навик №3: Водене на… дневник

Воденето на дневник звучи като нещо от миналия век. Кой в днешно време иска да си води дневник, освен някои заблудени тийнейджърки, които си мислят, че е много интересно да си споделят любовните мисли? Истината е, че много от най-успешните хора на света всъщност използват именно този навик. Но не по начина, по който си мислим разбира се!

Използвайте дневника да записвате интересните изводи, които намирате в книгите, които четете (тук идва на помощ и навик №1). Освен това е хубаво да имате 3-4 въпроса, които да отговаряте всеки ден. Така можете да следите мислите си, настроението си и други неща, а както се казва – това, което следим, можем и да измерим. С воденето на дневник лесно ще забележите неща в живота си, които искате да промените или ви вредят.

Та така, купете си хубаво кафе (например от Cafemag), четете книги, разхождайте се и не забравяйте да документирате процеса си. С тези навици пътят към успеха ще е далеч по-плавен!