Бързи идеи за лесна вечеря

3 Бързи идеи за лесна вечеря

Всички знаем чувството да се върнем вкъщи след тежък ден на работа и изобщо да не ни се мисли за приготвяне на храна. В същото време обаче сме изключително гладни. Какво правим тогава? Разбира се, можем просто да отскочим до ресторант, но това пак изисква оправяне, излизане и поне час-два размотаване.

Днес ще ви предложим 3 бързи идеи за лесна вечеря. Тук не става въпрос непременно за готвене, а просто за няколко прости начина да си подсигурим вечеря, която да ни е вкусна и да не ни затруднява с приготвянето си. Започваме!

Идея №1: Ресторанти вкъщи

Естествено, на всеки би му дошло на ум просто да си поръча храна за вкъщи. Проблемът с това е, че доскоро не беше много лесно да си изберем точно какво да поръчаме. Това е така, тъй като в сферата на доставка на храна София има много ресторанти, но малко от тях са ни познати.

Днес обаче има услуги, които събират на едно място изключително много ресторанти и техните менюта. Услугата на Foodpanda например е страхотен начин да си изберем нещо вкусно, да видим за колко време се приготвя, както и колко струва. Можем да си поръчаме суши, бургери, традиционна българска кухня или каквото си поискаме. Изборът е страхотен!

Идея №2: Закуска за вечеря

В Щатите е много популярно да се правят такива дни, когато на вечеря хапват неща, които традиционно се ядат на закуска. Разбира се, американците са известни със своите палачинки, зърнени закуски, бекон, яйца и други такива традиционно „сутрешни“ нещица. На нас идеята също ни допада!

Може зърнените закуски да не са най-полезните неща на света, но не можем да отречем колко са вкусни. А приготвянето им е изключително лесно – просто минете през магазина, когато се връщате от работа, вземете си мляко и зърнена закуска по избор и това е!

Интересен трик, ако ви се занимава малко повече, е да си вземете овес, сушени плодове, ядки и шоколад и сами да си направите мюсли. Можете дори за десетина минути да си сварите овеса в мляко с плодовете и ядките. Ако никога не сте го опитвали, трябва да знаете, че става уникално!

Идея №3: Топло, лесно, бързо

Знаете ли коя храна се приготвя страшно лесно и бързо?

Пастата!

Само за десетина минути можете да си забъркате такава вкусотия, че да се чудите защо изобщо друг път полагате труд за вечерята. Е, пастата също си има своите тайни обаче.

Първо, ние препоръчваме да отскочите за прясна паста, ако имате тази възможност. Вече в големите супермаркети предлагат такава, а вкусът ѝ е доста по-приятен от обикновената. Освен това не трябва да забравяме и с какво ще я овкусим.

Нашата препоръка за нещо лесно е да си вземете някоя по-качествена шунка (ако искате месо), хубаво сирене (може да е както твърдо, така и меко) и домати. С тези простички продукти можете да си направите страхотна паста, която освен вкусна, всъщност ще се окаже и полезна.

Както стана ясно, приготвянето на вечеря не трябва да е сложно. Ако не ви се занимава изобщо и можете да почакате, Foodpanda е страхотен избор с много възможности. В противен случай можете да си приготвите някоя от другите две вкусотии!


Публикувана

в

Етикети: