Подходящи цветя за отглеждане вкъщи

10 цветя, които лесно можем да отглеждаме у дома

ЗА ТЕМАТА И ЗА НАС

Темата, която ние от екипа на „TH Consulting“ избрахме да предложим на „прохождащите“ градинари, е свързана с цветя, които лесно да отгледаме у дома. Ако смятате, че няма да се справите с отглеждането дори на тревен чим, то следващите няколко реда са именно за Вас.

Растенията у дома са много важни както за декорацията в стаята, така и за освежаването на въздуха. За това ние ще ви покажем 10 растения, които лесно да засадите и отгледате в жилището си.

РАСТЕНИЯ, КОИТО ЛЕСНО ДА ОТГЛЕДАМЕ У ДОМА

Спатифилум е растение, което не претендира за много светлина. Това е едно от най-популярните цветя и се среща в голяма част от домовете. Според НАСА дори това растение е ефективно „оръжие“ за пречистване на въздуха. Единственото желание на Спатифилума е да се полива често.

Sansevieria Javanica – Едно от най-малките и стилни растения, което се присажда много лесно. Също не претендира за много светлина, а листата му са изключително дебели. Това помага за задържането на вода в случай, че забравите да го полеете.

Chlorophytum comosum не е голям любител на слънчевите лъчи, или по-скоро не изгаря от желание за тях. Растение от този вид привлича вниманието към себе си. Най-големият му плюс е, че е почти невъзможно за убиване.

Epipremnum aureum е голямо висящо растение, което е отличен избор за закрити пространства. Щом се вгледате в него, винаги си представяте джунглата. Растение, което е много лесно за отглеждане и има доста разнообразни видове. Обича да се отглежда в по-големи саксии, за да се разрастне максимално. Разнообразие от саксии и кашпи може да намерите в сайта на „TH Cosulting„.

Tradescantia pallida е много любопитно цвете, което може да се отглежда както на слънце, така и на сянка. Интересното е, че когато го държите на сянка, листата му са зелени. Ако получи достатъчно слънчева светлина, то моментално придобива красив лилав цвят.

Maranta leuconeura – това цвете дава усещане, че сте донесли част от бразилските дъждовни гори в дома си. За това растение се казва, че е вълшебно. Причина за това е, че през нощта прибира листата си във форма на молещи се ръце, а през деня отново се разлиства.

РАСТЕНИЯ С КРАСИВИ ЦВЕТОВЕ

Бромелиите са от семейството на ананасите, а цветовете се задържат с месеци при правилно отглеждане. Важно е, когато цветът започне да увехва, да се премахне, за да може растението.  да се съсредоточи върху създаването на нови цветове.

Monstera deliciosa – Красиво цвете, което на момента трансформира стаята. Проучване показва, че то е лесно за отглеждане и също толкова полезно за въздуха в дома ви.

Anthurium е растение, което трудно може да се определи дали има листа, или цялото е в цветове. Повечето видове са с ярко червен цвят, а комбинацията розово и бяло спира дъха.

Tradescantia zebrina се използва главно за пречистване на въздуха. Освен това разполага със сребристо-метални ивици придружени с тъмнолилави такива. Обича рано сутринта да бъде на припек, за да улавя меката светлина.


Публикувана

в

Етикети: